Leasing Fyn

Lokalt lys over nyt domicil

Leasing Fyn

Et besøg hos den lokale belysningsproducent SG Armaturen gjorde det let at finde de helt rigtige armaturer, da Leasing Fyn skulle vælge belysning til et nybygget domicil i Odense

Datablade og produktbilleder kan fortælle en del om, hvordan et belysningsarmatur vil fungere rent teknisk, og hvordan det vil tage sig ud i den arkitektoniske sammenhæng, det skal indgå i. Men det er langt fra lige så godt som at have et armatur i hænderne og med egne øjne se, hvordan det lyser. Derfor arrangerer David Kostelecky, overmøntør hos elinstallationsvirksomheden Jens Kristensen El-Anlæg, gerne en praktisk demonstration, når det kan lade sig gøre. Den tid, der bruges på det, er ofte en god investering, konstaterer han.

”Det giver et bedre beslutningsgrundlag, som betyder, at vi sammen med vores kunde hurtigere kan spore os ind på den rigtige løsning,” siger David Kostelecky.

Armaturer fra lokal producent

Hos Leasing Fyn, der er flyttet ind i et nybygget domicil i Odenses sydlige udkant med kort afstand til centrum og motorvejen, var det en positiv overraskelse for underdirektør Søren Kejlhof, at det var muligt at se og købe lokalt producerede armaturer fra SG Armaturen i Odense-bydelen Næsby.

”Vi havde ikke valgt et lokalt produkt, hvis det ikke også havde været konkurrencedygtigt, men som en fynsk virksomhed er det klart, at vi har været glade for den mulighed,” siger han.

Lang levetid og god driftsøkonomi

Ud over de lystekniske egenskaber har Leasing Fyn lagt vægt på lang levetid og god driftsøkonomi i belysningsløsningen til sit nyopførte domicil med godt plads til de daglige aktiviteter samt møde- og konferencefaciliteter. Det gjorde LED-armaturer til det naturlige valg, og grundbelysningen består af kvadratiske indbygningsarmaturer, som suppleres med runde downlights. De kaster effektlys på væggene og oplyser trapperum og loungeområder.

Bortset fra enkelte udendørsarmaturer kommer al belysningen fra SG Armaturen. Virksomheden er i dag norsk ejet, men et mangeårigt samarbejde med Rigtigt Lys er fortsat under det nye ejerskab. De cirka 150 ansatte i Næsby står for blandt andet udvikling, produktion og test af belysningsarmaturer til det professionelle marked.

Lettere at montere

Nærheden til det professionelle danske belysningsmarked betyder, at SG Armaturen har mulighed for at tilpasse sine armaturer til særlige kundeønsker. I Leasing Fyns tilfælde betyder det, at der blandt andet er udviklet et beslag, som har gjort det lettere at montere armaturerne i det valgte loftbeklædningssystem.

Samspil mellem bygning og teknik

Ledetråden i indretningen af Leasing Fyns domicil har været at skabe samspil mellem de bygningsmæssige rammer, inventaret og tekniske installationer til gavn for de cirka 50 ansatte og besøgende. Det har blandt andet ført til åbne planløsninger suppleret med såvel uformelle mødeområder som egentlige konferencerum og undervisningsfaciliteter. Dagslyset lukkes helt i i bygningskernen via glasvægge og suppleres med styret kunstlys.

”Vi ønskede at skabe en moderne løsning med klart og godt lys, der selv tilpasser sig efter, om der er mennesker til stede i rummet, og efter det naturlige dagslys, og vi er meget tilfredse med resultatet,” siger Søren Kejlhof.

Installatør fulgte byggeriet tæt

Med til at gøre belysningen vellykket er ifølge David Kostelecky, at Jens Kristensen El-Anlæg har fulgt ikke blot byggeprocessen, men også indretningen tæt. Det betyder, at påvirkningen fra de valgte møbler og andre indretningsdetaljer har været indregnet i belysningsniveauerne fra starten.

”Selv om niveauet kan reguleres, betyder indretningen en del for, hvordan en belysningsløsning kommer til at fungere, og når der også skal tages hensyn til et stort naturligt lysindfald, er det en stor fordel, at man løbende er i dialog. Det giver en større sikkerhed for, at man når det ønskede resultat,” siger han.

Efterspurgt mødested

Leasing Fyns mål med at bygge helt nyt har først og fremmet skullet skabe en mere tidssvarende og central ramme for virksomheden, der har specialiseret sig i at hjælpe sine kunder til at frigøre likviditet til at udvikle deres kerneforretning ved at tilbyde leasing- og factoringaftaler. Men siden huset blev taget i brug, er det blevet efterspurgt blandt kunder og samarbejdspartnere, der har brug for et centralt mødested til arrangementer på Fyn. Det glæder Søren Kejlhof.

”Det viser, at vi er lykkedes med at skabe nogle rammer, som udgør et fint visitkort for vores virksomhed,” siger han.

Skjul beskrivelsen
Fakta
Leasing Fyn, Odense
Sag:

Grund- og specialbelysning til kontorhus

El-installatør:

Jens Kristensen El-Anlæg A/S

Varemærke:

SG Armaturen

Armaturer og teknik:

SG DiLED (modificeret), SG Rax 200, SG Place m.fl. Tilstedeværelses- og dagslysstyring